Meer IMPACT en hogere LEERRESULTATEN

Het fysieke boek NU voor €20,-

"De 101werkvormen Formule"

Eindelijk is er een werkvormenboek dat meer bevat dan alleen werkvormen. De 101werkvormen Formule is een ontwerpmethode voor iedere trainer of leerkracht om meer IMPACT en hogere leerresultaten te bereiken. Tijdens de workshop geef ik je toelichting op de Formule en gaan we hem ervaren.

Samenvatting

Ben jij als trainer, coach, leerkracht of procesbegeleider wel eens gefrustreerd omdat de leerlingen of de deelnemers niet de resultaten behalen die jij voor ogen hebt? Zou jij meer ENERGIE en meer IMPACT willen hebben waardoor de LEERRESULTATEN omhoog gaan? Of ben je op zoek naar nieuwe kennismakers, energizers en andere werkvormen? Dit boek beschrijft de M.E.R.C.I. methode. Dit is een eenvoudig ontwerp dat je kunt toepassen in elke training of les. M.E.R.C.I. staat voor Motiveren, Ervaren, Reflecteren, Committeren en Implementeren. Elke stap wordt uitgebreid toegelicht en verrijkt met passende werkvormen die je direct kunt toepassen. Dit boek zal, als je de methode toepast, de manier waarop training of les gegeven wordt voor altijd veranderen. Leerlingen of deelnemers zullen veel meer plezier en energie ervaren. In de praktijk krijgt het commitment (het besluit hoe je de lesstof toe gaat passen) en de implementatie veel te weinig aandacht. Door structuur aan te brengen in het leergedrag zullen de leerresultaten exponentieel toenemen. Over de auteur: Als leerkracht ervaarde Hugo Bakker al dat de leerlingen veel meer kunnen dan dat ze laten zien. Ook in een zakelijke omgeving zag hij dat deelnemers vaak maar nauwelijks iets toepasten van hetgeen ze geleerd hadden in de training. Hugo besloot om daar verandering in te brengen en een methode te ontwikkelen die zorgt voor meer impact en hogere leerresultaten.

NBD Biblion

Praktische handleiding voor trainers, coaches en leerkrachten met een duidelijke beschrijving van bijna honderd direct toepasbare oefeningen. Deze zijn verdeeld in vijf hoofdcategorieën: motiveren, ervaringen, reflecteren, commitment en implementeren. De eerste letters van deze vijf woorden vormen samen het woord MERCI. De oefeningen onder de E zijn onderverdeeld naar drie aspecten: samenwerking, vertrouwen, leiderschap. Een aantal 'energizers' is toegevoegd om een compleet programma te kunnen maken. De beschrijving van een oefening beslaat meestal maximaal een pagina. Omschreven worden: doel, materialen, spelverloop en instructie en soms differentiatiemogelijkheden. De auteur kruidt de tekst van de oefeningen en vooral ook de verbindende teksten met eigen ervaringen als trainer en als trainee. Hij voert zichzelf daarbij op in de ik-vorm. Meer informatie is te vinden op www.101werkvormen.nl Gemakkelijk leesbare handleiding voor trainers en docenten die direct bruikbaar oefenmateriaal zoeken binnen een aangereikte structuur. 

NBD Biblion
Bestellen via bol.com

Uitleg over het boek

Erik Smithuis, eigenaar van de beste opleider van Nederland

ICM Opleidingen & Trainingen is de officiële sponsor van “De 101werkvormen Formule”

Erik Smithuis, eigenaar van de beste opleider van Nederland ICM Opleidingen & Trainingen

Voor trainers en leerkrachten

Bestellen via bol.com

Wat anderen zeggen over het boek:

Wat Remco Claassen (10 jaar achter elkaar uitgeroepen tot de beste leiderschapstrainer van Nederland) zegt over dit boek:

De M.E.R.C.I. methode die in het boek beschreven wordt, is eenvoudig en krachtig als trainingsontwerp en kan snel worden geleerd. De beschreven werkvormen zijn vernieuwend en helpen je om de methode makkelijk toe te passen. Dankjewel Hugo!

Tica Peeman
Directeur VIStrainingen, auteur bestseller "Heb lef, durf te veranderen"
Liane Duit

Een zeer verhelderend en praktisch boek. Met werkvormen en methoden die in je trainingen echt het verschil gaan maken! Dynamische trainingen met super veel inzichten, hoge energie en heel veel plezier. Dat krijg je wanneer je de MERCI methode toepast en de werkvormen integreert in je training. Mijn trainingsbeoordeling door de deelnemers is sinds ik de methode en werkvormen toepas sky high en de connectie met de cursisten nog intenser. Ik kan het boek een ieder zeker aanraden. Kleine investering, zeer hoog rendement!

Liane Duit, Trend translator | Business Development | Innovation| Creatief brein Top Secretaries
Lenneke Koole

In een keer het boek uitgelezen en binnen 2 dagen toegepast in mijn eerstvolgende training. De werkvormen zijn dusdanig beschreven dat je ze direct wil toepassen. Door de eigen ervaringen van Hugo en de inbedding in de MERCI methode hebben de werkvormen ook echt een bodem. De ervaring van de werkvormenmiddag waarin je het boek simpelweg beleefd geeft een extra dimensie. Hugo Bedankt, ik kijk uit naar je volgende boek. Hartelijke groet, Lenneke Koole

Lenneke Koole, Trainer, Coach
Annick Vanhove

Dag Hugo,

Even zeggen dat ik je boek de voorbije weken al verschillende keren vastgepakt hebt.

Het is boeiend geschreven, leuk dat je bij de werkvormen ook vertelt wat jij er toen van geleerd hebt.

Ik zal er zeker reclame voor maken.

Annick Vanhove, Organisatiecoach en consultant
Freek Kuilman

Een toonaangevend en inspirerend boek met tal van werkvormen voor individuele en teamvorming. De in het boek genoemde Merci methode biedt een duidelijk stappenplan om je doel te bereiken. Top!

Freek Kuilman, directeur Stichting Skillsforyou
Jolanda Rotert

M.E.R.C.I. en de C van Commitment:  Aan het eind van de workshop in Appelscha het besluit ’s avonds  “De 101werkvormen FORMULE”  door te nemen. Dat heb ik gedaan, maar vluchtig. Ik kreeg meteen zin om het hele boek te lezen.

Zondagmiddag in de tuin, zonnetje, drankje, kat naast me op tafel.  Voor ik het wist, was ik halverwege het boek en besloot het helemaal uit te lezen. Dan het eten maar wat later op tafel.

Wat hield mijn aandacht vast?
De schrijfstijl – Hugo schrijft, zoals hij vertelt. Hij weet hoe je in een paar zinnen een compleet beeld neerzet.

De inhoud – korte theorie, veel praktische suggesties, tips en trucs die open gebracht worden zodat er veel ruimte is voor eigen (thematische) invulling.

De systematische indeling – “De 101werkvormen FORMULE” is een leerboek, maar ook een naslagwerk, een bron van ideeën, dat je snel weer oppakt om nog eens door te bladeren.

De ondertitel luidt: Methode voor trainers en leerkrachten voor het creëren van meer impact en leerresultaat.  Als trainer en docent met vele jaren ervaring in allerlei soorten onderwijs kon ik het niet laten om er het meest op te letten of het boek geeft, wat het belooft.

En dat doet het. De ervaring en situaties, die Hugo beschrijft, stimuleren het voorstellingsvermogen en geven een beeld van het effect van de M.E.R.C.I.-methode op je eigen trainees en leerlingen.  Ik zag tijdens het lezen meteen onnoemlijk veel mogelijkheden voor toepassing van deze formule en de werkvormen, die beschreven staan in het boek, in allerlei trainingssituaties.

In het onderwijs hebben met name mentoren, die hun mentorlessen inhoud willen geven of hun groep tijdens de mentorlessen plezier willen laten beleven en tegelijkertijd vaardigheden willen oefenen bijvoorbeeld, aan “De 101werkvormen FORMULE” een gouden leidraad, die ze een schooljaar lang kunnen hanteren. De vele werkvormen zullen ook de motivatie voor “standaardlessen” enorm vergroten; de aandacht van de leerlingen en het leerresultaat volgen dan vanzelf.

Kortom, een boek dat je op je bureau of voor het grijpen moet hebben.

En vergeet niet te M.E.R.C.Implementeren……

Jolanda Rotert, projectleider/coach/leerkracht

Dit boek leest als een trein. het geeft me inzicht hoe ik trainingen nog beter kan opbouwen. Je leert over hoe je kan Motiveren, hoe je de groep meer Energie geeft, hoe de deelnemers tot Reflectie komen, hoe belangrijk Commitment is en vooral hoe je het gene wat je aan de groep wil leren tot Implementatie op de werkvloer kan laten leiden.
Hugo bedankt voor het schrijven van dit boek. Ik neem het al 2 weken lang met me mee om er in te lezen.
Ik kijk nu al uit naar je tweede titel.

groet, Carolina Bakker

Carolina Bakker, Trainer, Coach

Stel hieronder je vraag of geef een reactie:

8 Comments

 • Iris

  Reply Reply 27 oktober 2014

  Hallo Hugo,

  ik gebruik veel werkvormen uit uw boek alleen weet ik niet meer welke uitgever het boek had en inmiddels heb ik hem uitgeleend en kan het niet meer checken. Zou u mij daar antwoord op kunnen geven?

  mvg,
  Iris Landman

  • Hugo

   Reply Reply 27 oktober 2014

   Hallo Iris, tja, uitlenen en nooit meer terugzien; dan moet het wel een heel goed boek zijn 😉
   Het boek kun je via de Home pagina of via bol.com bestellen toch? Elke boekwinkel kan het ook voor je bestellen.
   Top dat je de werkvormen gebruikt!
   groet, Hugo

 • Iris

  Reply Reply 27 oktober 2014

  Hallo,

  ja het is een heel goed boek! maar ik krijg hem over een maand terug, dan is een vriendin van mij klaar met haar studie. Ik weet dat ik hem kan bestellen bij bol.com e.d. maar daar staat helaas de uitgever niet bij.. en alleen dat heb ik nog nodig om mijn verslag af te ronden. en om daar een nieuw boek voor te bestellen vind ik best zonde.. Dus hoopte ik dat u mij de naam van de uitgever zou kunnen geven?

  mvg, Iris

  • Hugo

   Reply Reply 27 oktober 2014

   Hoi, dat snap ik en had ik niet begrepen. Ik heb het in eigen beheer uitgegeven en op de achterkant staat ‘Het Boekenschap’. succes!

 • Greta van Buuren

  Reply Reply 20 april 2015

  Wat heerlijk om te zien hoe je waardeert wat wij van je vinden en dat we op je gestemd hebben. Ik ben onder de indruk van je authenticiteit en krijg iedere keer weer inspiratie via en van jou. Ik ben niet de enige zo te zien. Je boek 101 werkvormen heb ik nog niet maar staat nog op mijn verlanglijstje dus als ik hem kan krijgen van je dan zou dat helemaal super zijn. Goed bezig Hugo, fijn… Groet, Greta

  • Hugo

   Reply Reply 20 april 2015

   Hoi Greta, supergave reactie! Helaas ben je niet bij de eerste 10; het ging zo snel! Succes met jouw ding!

 • Mariet Geurts

  Reply Reply 7 april 2017

  Hallo Hugo, als trainer en docent heb ik mij georiënteerd naar mogelijkheden om aan meer werkvormen te komen. En zoals ook jij zult weten is er veel aanbod hierover op “de markt” .
  Ik heb ook de eerste informatie over jouw boek en over jou gelezen en dat spreekt mij wel aan.. Echter alvorens het boek te bestellen zou ik het heel fijn vinden enkele pagina’s digitaal te kunnen inzien om zo ook te weten of jouw manier van schrijven etc past bij mij.
  Is het mogelijk een (digitale) inzage te krijgen in het boek.
  Alvast bedankt,

  Mariet

  • Hugo

   Reply Reply 7 april 2017

   Hallo Mariet, wat leuk dat je intresse hebt om het boek te lezen. Op bol.com vind je een inkijkexemplaar. Veel leesplezier! groet Hugo

* Denotes Required Field