7 Afronders in plaats van saai (en lang evaluatierondje)

Afronden met goede energie, ook als je weinig tijd hebt!

Herken je dat?
Je training was geweldig, maar nu moet je nog “evalueren”. En hoe enthousiast ze ook zijn de deelnemers, als je er om gaat vragen komen er altijd verbeterpunten naar boven. Verbeterpunten zijn top, die wil je graag hebben! Maar door dat gezamenlijk te doen, kan de sfeer zomaar echt dramatisch verslechteren, en het is dodelijk voor de zo zorgvuldig opgebouwde energie. Dus daar hebben we zeven leuke alternatieven voor bedacht!

7 Afronders

1: Beeld een woord uit.

Maak kleine groepjes en laat ze gezamenlijk één woord bedenken. Zodra ze dat hebben gedaan, vraag je van ze of ze dit uit willen beelden. En als ze het woord hebben uitgebeeld, moeten ze daar een foto van maken. Een leuke manier om hen alles te laten toepassen wat ze in de dag hebben geleerd.

2: Zoek de verschillen:

Er worden twee foto’s gemaakt en verspreid via Social Media of op het werk, en daar worden de verschillen bekeken. Heb je een leuke herinnering! Deze afronder is niet per sé een evaluatie, maar wel geweldig om de dag mee af te sluiten en vooral om de deelnemers een leuke herinnering mee te geven.

3: Wat is het symbool?

Geef je deelnemers één minuut de tijd om een voorwerp te vinden dat voor hen de afgelopen training, les of workshop symboliseert. Ze kunnen de natuur in duiken, of hun tas, of in het lokaal zoeken. Geef ze vervolgens de kans om om beurten uit te leggen waarom ze bijvoorbeeld een sleutel hebben gepakt: omdat ze net dat ene dingetje hebben geleerd dat ze nodig hadden om hun kennis toe te gaan passen in de praktijk.

4: Gotcha!

Heb je maar weinig tijd? Bijvoorbeeld je hebt een presentatie gegeven van een uur? Dan is dit een geweldige afsluiter:

‘Grab the finger (Gotcha)’ Vaak moet iedereen hard lachen, daarna bedank je iedereen. Kun je ook doen met een codewoord en een leuk verhaal.

5: Eén woord

De opdracht is als volgt: Als je nou thuis komt of de volgende dag op je werk, en je partner of je collega vraagt je hoe de training was, wat zeg je dan? Geef ze 30 seconden om het woord te bedenken, en daarna ga je het rijtje af en vraag je iedereen hoe de training was, zodat iedereen dit woord zegt. Geeft geweldige positieve energie!

6: Drie vragen

Een andere manier (als je weinig tijd hebt) is de drie vragen:
Ga in een kring staan en stel deze drie vragen.

Zeg vooraf tegen de deelnemers: als je 2x ja kunt zeggen, heb je een goede dag/sessie gehad.

  1. Als je mee hebt gedaan; steek je je arm omhoog
  2. Als je iets over jezelf of over een ander hebt geleerd; steek je je arm omhoog
  3. Als je gelachen hebt; steek je je arm omhoog

Als variant leggen de deelnemers de hand op de schouder van degene die naast ze staat en uiteindelijk geeft iedereen elkaar een schouderklop en een bedankje!

7. De lucifer afronding

Laat een doosje met lucifers rondgaan en laat alle deelnemers één lucifer pakken. Ze krijgen de tijd om te evalueren vanaf het moment dat de lucifer aan is tot ie op is gebrand. De spanning van de brandende lucifer voegt echt iets toe aan het laatste moment! En iedereen vindt het leuk om met vuur te spelen:P

Welke afronders ken jij? Deel ze hieronder in het commentaarveld! Dankjewel… 

 

>