Werkvormen Inspiratiedag

1 september 2018

op de zandvlakte van Soestduinen

Kennismakers, Energizers en impactvolle Ervaringsgerichte Werkvormen doen met andere trainers, coaches, teamcoaches en procesbegeleiders.

Ben jij trainer/coach/procesbegeleider en wil actieve en ervaringsgerichte werkvormen doen?

Wil jij, net zoals al die anderen, een keer een dag lekker komen spelen op een prachtige zandvlakte, waar zo veel ruimte is om te genieten.
Kom dan naar deze workshop! Velen gingen u voor!

  • Laagdrempelige Kennismakingsspellen ervaren
  • Originele Energizers doen en keihard lachen
  • Vaardigheden in het werken met groepen
  • Werkvormen teambuilding ervaren en vaardigheden in teamcoaching leren
  • Hoe kun je de energie hoog houden?
  • Energizers en werkvormen ervaren zodat je ze doorleeft hebt en zelf kunt toepassen.
  • Evaluatie werkvormen en afronders ervaren.
Jan van Baardewijk Jan van Baardewijk, Zorgteamtraining

Bewondering voor hoe jullie dit doen! Zo lekker dicht bij jullie zelf en met alleen maar leuke werkvormen maar ook sterke vragen om er van te blijven leren!

, Pontier & van Moorst

Superdagje! Enthousiaste begeleiding. Veel geleerd ervaren. Inspirerend nieuwe energie.

Kortom, een dag boordevol ervaringen die je nooit meer zult vergeten. De nadruk ligt vooral op werkvormen ervaren; niet op evalueren en reflecteren, dat laten we aan jou zelf over.

En natuurlijk ontmoet je een heleboel nieuwe en leuke mensen voor je netwerk!

Praktische informatie:
Wanneer: 1 september 2018
Waar: Soestduinen
Tijden: van 10.00 tot 16.30 uur
Investering in jezelf: €145,- (ex BTW, exkoffie, exthee, exlunch, maar inclusief LOL, Energie, Plezier, Inzichten, Inspiratie), wel vragen we je om zelf voor je consumpties te zorgen (en wc papier mee te nemen, er staan geen dixis namelijk!!).
LET OP: Er is slechts plek voor 30 deelnemers dus meld je snel aan! We zitten meestal snel vol.

Annuleringsvoorwaarden:
Mocht je, om welke reden dan ook, niet aanwezig kunnen zijn en toch reeds betaald hebben mag je ten alle tijden jouw plek aan iemand anders geven. We vragen je dit wel aan ons te melden.
In het verleden zijn wij heel flexibel geweest met geld terugstorten bij annulering, of doorschuiven naar een volgend evenement; echter wij hebben besloten dit niet meer te doen omdat het teveel tijd en geld kost. Bovendien is het percentage annuleringen flink gedaald nadat wij deze voorwaarden ingesteld hebben.

Impressies en verhalen van vorige Inspiratiedagen

Birgitta Tijhaar

Op een vrijdag in de duinen bij Soest: kennismaking met 101 werkvormen en dus met initiatiefnemer Hugo. Het was super georganiseerd en het past Hugo als een warme jas. Ik heb genoten van het programma en heb Hugo ervaren als een jongensachtige deskundige die de goede energieën weet laat te stromen. Ik kan mij heel goed voorstellen dat hij teams in beweging weet te krijgen met de uitdagingen die hij hen voorlegt.

Birgitta Tijhaar, Psycholoog arbeid en organisatie
Ellis Bell

Zestig mensen vermaken door op een grote zandvlakte allerlei spellen te spelen. Het maakt het kind in je wakker en tegelijk zorgt Hugo ervoor dat de volwassen mens leert van de ervaringen die h/zij tijdens het spelen van de spellen opdoet. Kort en krachtig door naar ervaringen te vragen, tips te geven en ruimte te bieden en te laten gebeuren wat de deelnemers meebrengen.

Ellis Bell, Hogeschool Utrecht

Waarom je volgens Bene Bailleul zou 'moeten' komen;

Bene Bailleul, eigenaar School voor Leiderschap

Wieteke Cornelisse

Ik heb de dag ervaren als zeer inspirerend voor mijn werk als lean trainer en coach. Praktisch toepasbare werkvormen en energizers, welke we in het zand van Soestduinen hebben kunnen leren en toepassen. Echt een verrijking voor mijn werk.

Wieteke Cornelisse, Projectmanager Kwaliteit en Lean at Conclusion Implementation

Dag Hugo,

Vorige week woensdag was ik met nog ruim 20 mensen in Soesterduinen bij de werkvormendag.

Ik wil je laten weten dat ik het een geweldige superdag heb gevonden!

Meteen in de eerste werkdag na de zomervakantie een hele dag actief aan de slag met inspirerende werkvormen. Het kwam precies op tijd.

De komende weken (maanden) heb ik per week zo'n twee tot drie workshops en trainingen in mijn agenda staan en de dag bij jou heeft mij echt een boost gegeven.

Ik ga het voortaan echt anders doen, veel meer spel, spelen , bewegen en doen. Mijn valkuil is namelijk: te veel willen uitleggen, bespreken, diepte zoeken. Gaap gaap.

Mijn voornemen na de dag bij jou was: in elke workshop minstens 1 spelvorm toepassen. Dat gaat helemaal lukken. Ik ga er wel meer dan 1 toepassen.

Mijn collega's heb ik ook weten te inspireren. Zij gaan morgen in een training (die ik niet verzorg) de twee introspellen doen (o.a. dier raden wat zij dan gaan vervangen door: beroep raden. Het gaat namelijk om de training solliciteren en netwerken).

In een training die ik binnenkort ga geven ga ik de challenge circle toepassen en de heliumstick.

Afgelopen dinsdag had ik een voorbespreking gehad met twee leden van een MT. Ze stelden torenhoge eisen aan een vervolgworkshop (ze hebben een basisworkshop gehad over het model Insights Discovery). Ik zag er erg tegenop.

Maar na woensdag zag ik dat gelukkig weer helemaal anders. Ik ga die mensen met spellen verrassen. Al doende ervaren ze hoe zij met elkaar omgaan en hoe dat te vertalen valt naar hun samenwerking als MT.

De heliumstick gaat er zeker in voorkomen en ook daar misschien de challenge circle.

Met de vingeroefeningen ben ik nog even bezig, die ene lastige weet ik zelfs niet meer! Die ene waar jij drie dagen op hebt geoefend.

Tot zover Hugo.

Ik ga in de gaten houden wanneer jij weer een dergelijke dag gaat plannen, of als het een meerdaagse training is of een train-de-trainer.

Heel graag neem ik daar dan weer aan deel.

Tot ziens!Met vriendelijke groet,

Jolanda
Marga Spaanjaars - Van Gestel, eigenaar van HET KAN ANDERS

Als je regelmatig groepen traint of begeleidt en je wilt hen in beweging krijgen, dan doe je met de werkvormen van Hugo Bakker veel inspiratie op. Het is leuk om dit zelf te ervaren in ongedwongen sfeer midden in de duinen. Bovendien een lekker ontspannen dag die je jezelf ook wel eens mag gunnen.

Marga Spaanjaars - Van Gestel, eigenaar van HET KAN ANDERS, Trainer, coach
Petra de Graaf-Swalue

De dag was met recht een inspirerende dag.

Het was schitterend om te zien en ervaren hoe je door je gedrag in een spel tot inzichten en een goed gesprek kun komen.

Het heeft mij geholpen (en zo ga ik het dus ook inzetten) dat ik mij meer bewust ben geworden dat niet zozeer de woorden als wel de daden van een mens het meeste zeggen over hem/haar.

Petra de Graaf-Swalue, Trainer, coach
Patricia Ohlsen

Ik heb Hugo aan het werk gezien met een hele grote groep mensen tijdens de 101 werkvormenmiddag. Hij is zeer gedreven, wil graag delen, gaat uit van ervaringsgericht leren, is ontspannen en krijgt alle deelnemers zover om mee te doen aan allerlei verschillende werkvormen, hoe gek ze ook zijn en creëert een veilige sfeer. Hij legt de werkvormen goed uit en koppelt kort terug wat de effecten zijn van de werkvormen. Daarbij stelt hij prikkelende vragen. Als deelnemer raak je geïnspireerd en heb je vooral ook veel lol. Daarnaast is het mogelijk toegang te krijgen tot een soort rugzak met werkvormen op video en uitleg op pdf. Dit ziet er heel professioneel uit. Ik hoop zeker vaker met Hugo te werken, gebruik te maken van de rugzak of deel te nemen aan zijn trainingen.

Patricia Ohlsen, Adviseur, trainer, coach
Wilt Dijkstra

I was already inspired by Hugo's initiative to bring 101 people together to experience 101 structures with the purpose to create small groups out of a large one. Structures that were playfull and joyfull. Structures that were an invitation to show yourself, to show courage and to experience the emotions in your body. Structures in a great variety of purposes.


And Hugo was a great inspiration in the way het offers these structures en the way he invites everyone to participate in it

Wilt Dijkstra, Aumm Instituur